Tinavat

FAQ
Általános
Mire jó a TINAVAT?
Hogyan használhatom az alkalmazást?
Hogyan tudom a rendelkezésre álló időmet pénzzé tenni?
Hogyan tudok új ügyfeleket szerezni?
Hogyan tudok könnyen bevételhez jutni a tárgyaim kölcsönbeadásával?
Miért járok jól anyagilag, ha itt üzletelek?
Hogyan jutok a pénzemhez?

Pénzügyek
Mibe kerül az alkalmazás használata?
Hogyan néz ki egy ajánlathoz kapcsolódó fizetési folyamat?
Mi történik a pénzemmel, amíg nem kaphatom meg?
Mi a PaySera?
Mit jelent a kód ellenében, a részben kód ellenében és a kód nélküli elszámolás?
Milyen árfolyammal számolhatok, ha saját devizámban érdekel egy eltérő devizanemben megadott összeg?
Milyen típusú bankkártyát fogad el az alkalmazás?

Használat
Mi a különbség a felhasználói státuszok között?
Kötelező regisztrálnom?
Módosíthatok-e a kiírásomon?
Törölhetem a kiírásomat?
Törölhetem a licitemet?
Ha lejárt a hirdetésem, de nem járt eredménnyel, hogyan tudom a leggyorsabban újra létrehozni?
Hogyan értesülhetek engem érdeklő hirdetésekről?
Hogyan léphetek kapcsolatba licitálóként a hirdetővel, vagy hirdetőként a nyertesekkel?
Megnyertem egy licitálást egy teniszórára. Előfordulhat, hogy nekem kell fizetnem a pályabérlés felét, vagy akár az egészet?
Hogyan működik a nyertes-választás?
Mennyi időm van a nyertes-választásra?
Ha az alkalmazásnak kellett volna nyertest választania a beállítások alapján, de ezt nem tudta megtenni, a hirdető dönthet úgy, hogy mégis választ a licitálók közül?
Mikor járok jobban, ha én választok nyertest, vagy ha a rendszer választja ki számomra?
Mi a különbség a Kiíró által beállítható licitálási szabályok közt?
Mit jelent egy másik felhasználó validálása?
Mi az a pingelés?
Mit kell tennem, ha megosztanék egy kiírást a barátaimmal?
Mit jelent az, hogy az e-pénztárca tulajdonosa civil szervezet?

Kínálok
Hogyan tudom értékesíteni a szolgáltatásomat?
Hogyan tudok eseményeket/szabadidős tevékenységeket szervezni?
Hogyan tudom kölcsönadni a tárgyaimat?
Hogyan tudom eladni termékeimet?

Keresek
Hogyan tudok szolgáltatásokat igénybe venni?
Hogyan tudok eseményeket / szabadidős tevékenységeket keresni és azokon részt venni?
Hogyan tudok tárgyakat kölcsönözni?
Hogyan tudok termékeket vásárolni?

Minőség, értékelések és ajánlások
Hogyan tudok referenciákhoz / ajánlásokhoz jutni?
Hogyan tudom a referenciáimat használni?
Hogyan győződhetek meg róla, hogy az ajánlott szolgáltatás minősége megegyezik az elvárásaimmal?

Adományozás
Hogyan tudok egy civil szervezeten segíteni az alkalmazás használatával?
A nyertes licit(ek) összegének hány százalékát kapja meg a kiválasztott szervezet?
Hogyan jutnak hozzá a jótékonysági szervezetek a nekik felajánlott összegekhez?
Hogyan kaphatok hivatalos igazolást az adományomról az adott szervezettől?

Biztonság
Miért kell megadnom a személyes adataimat?
Miért fontos, hogy értékeljem azokat, akikkel volt már közös ügyletem?
Honnan tudom, hogy egy felhasználó megbízható?
Hogyan tudom értesíteni a többi felhasználót, ha nem tisztességes hirdetővel találkozom?

Általános

Mire jó a TINAVAT?


A TINAVAT egy olyan alkalmazás, ahol kínált vagy keresett szolgáltatást, szabadidős tevékenységet, kölcsönözhető vagy értékesíthető terméket hirdethetsz meg, illetve licitálhatsz. Minden kiírásban (hirdetésben) konkrétan meg van adva annak lehetséges időpontja, helyszíne (lehet akár az Internet is), minimum / maximum ára, és sok más paraméter.Hogyan használhatom az alkalmazást?


Böngéssz a hirdetések között, licitálj mások által igényelt vagy kínált lehetőségekre, valamint hirdesd meg, amire szükséged lenne, vagy amit kínálnál. 60 napnál nem régebben igazolt érvényességű bankkártyával az alkalmazás valamennyi funkcióját használhatod.

Hogyan tudom a rendelkezésre álló időmet pénzzé tenni?


Hozz létre egy hirdetést, amelyben megadod, hogy milyen szolgáltatást, mikor, hol és minimum mennyiért kínálsz. Ezáltal nem csak plusz bevételhez juthatsz, hanem a kapcsolataidat is szélesíted, pozitív értékeléseket gyűjthetsz, jövőbeli megrendelőket szerezhetsz, ...

Hogyan tudok új ügyfeleket szerezni?


Ha pl. vízvezeték-szerelőként holnap a város egy adott pontján dolgozol, és szívesen vállalnál más munkát is a közelben, mindössze egy kiírást kell létrehoznod. A kiírásban add meg a szolgáltatás típusát, az időt és a helyszínt. Ha az az ügyfél, aki így igénybe veszi a szolgáltatást, elégedett, legközelebb is a Te szolgáltatásodat fogja igénybe venni, kedvező értékelést ír rólad, valamint ajánl az ismerőseinek.

Hogyan tudok könnyen bevételhez jutni a tárgyaim kölcsönadásával?


Egyre több olyan tárgy van a birtokunkban, ami nem személyes vagyontárgyunk, és nem használjuk minden nap (pl. fűnyíró, fúrógép, tetőcsomagtartó). Ezeket tudod kölcsönadni azoknak, akiknek erre szüksége van. Ha értékes eszközt adnál kölcsön, érdemes lehet valamennyi kauciót is kérned.

Miért járok jól anyagilag, ha itt üzletelek?


Minden kiírás tárgyára (szolgáltatás, szabadidős tevékenységek, értékesítendő vagy kölcsönözhető termék) licitálni lehet, ami biztosítja, hogy az ügyletek a valós piaci áron kerülnek megkötésre. Így a fizető fél nem fizet többet, a fizetett fél nem kap kevesebbet az indokoltnál.

Hogyan jutok a pénzemhez?


Ha szolgáltatást vagy szabadidős program lehetőséget kínálsz, illetve ha kölcsön- vagy eladsz valamit, akkor igényt tarthatsz az ügylet szerinti összegre. Ha a kiírás készpénzes elszámolású, akkor a rendszer nem vesz részt az ügylet elszámolásában. Ha az elszámolás nem készpénzes, akkor két részből áll: a fizető fél bankkártyájáról leemeljük a megfelelő összeget, majd a szükséges feltételek teljesülése esetén átutaljuk a Paysera által vezetett e-pénztárcádba. A Paysera-nál magánszemélyeknek és cégeknek is lehet e-pénztárcája. Ahhoz, hogy át tudjuk utalni a Neked járó összeget, nem szükséges előzetesen regisztrálnod, elég, hogy tudjuk az email címedet. A Paysera-nál történő regisztráció és ügyfél azonosítás egyszerű, gyors és ingyenes. A Paysera ügyfelei a rendszeren belül díjmentesen, bankszámlára pedig nagyon kedvező díj fejében utalhatnak, és egészen minimális díj fejében dombornomott VISA bankkártyával is hozzáférhetnek az e-pénztárcájukhoz.

Pénzügyek

Mibe kerül az alkalmazás használata?


Bárkinek lehetősége van a kiírások és a profilok közötti keresésre, a teljes tartalmuk megtekintésére, általános értesítések beállítására, és igény szerinti profil kialakítására. 60 napnál nem régebben igazolt érvényességű bankkártyával használható a rendszer minden funkciója. A bankkártya érvényességének igazolása során 1 USD / 1 EUR / 300 HUF (most 100 HUF, visszavonásig) kerül terhelésre a bankkártyán. Ha valaki fizető fél egy ügyletben, akkor a nyertes licitösszeg 2%-át kell megfizetnie a licitösszegen felül. Ha valaki fizetett fél, a licitált összeg 2%-át kell megfizetnie az ügylet elszámolásakor. A ’Bankkártya regisztráció’ funkció használata esetén 0,25 USD / 0,25 EUR / 100 HUF kerül terhelésre.

Hogyan néz ki egy ajánlathoz kapcsolódó fizetési folyamat?


Egy ügylet elszámolása lehet készpénzes, és lehet a rendszer által bonyolított készpénz mentes folyamat. Előbbi esetben a rendszer csak az ügyletkötéshez kapcsolódó jutalékokat szedi be a felek bankkártyáiról. Utóbbi esetben a fizetési folyamatnak három különböző módja/típusa van, melyből adott ügyletre az vonatkozik, ami a kiírás létrehozásakor kiválasztásra került. Az egyik esetben a fizetett fél attól függetlenül a pénzéhez jut, hogy a fizető fél elégedett volt-e vagy sem. Egy másik esetben a fizetett fél csak abban az esetben kapja meg a pénzét, ha a fizető fél átadja az elszámolási kódot, amely az elégedettségét mutatja. A harmadik esetben a fizetett fél a másik fél elégedettségétől függetlenül megkapja a pénz 25 %-át, míg a fennmaradó összeget csak a kód megadása ellenében. A folyamatok részletes bemutatását az ábrákon látod.Ha nem készpénzes egy ügylet elszámolása, mi történik a pénzemmel, mielőtt az e-pénztárcámba kerül?


A felhasználók közötti ügyletek elszámolási folyamatában résztvevő, az Ügyfelek pénzének nyilvántartására szolgáló számlán áll. Célunk a kártyacsalások elkerülése, és bízunk benne, hogy a vásárlástól számított 60 nap – mire a fizetett fél hozzáfér az összeghez – szinte minden esetben elég a valódi kártyabirtokosnak, hogy bejelentse kártyaadatai ellopását, valamint a bankjának, hogy továbbítsa az információt a kártya elszámolást bonyolító partnerünk felé.

Mi a PaySera?


A PaySera nemzetközi engedéllyel rendelkező, különböző pénzügyi szervezetek felügyeleti szervei által ellenőrzött pénzügyi szolgáltató. A Paysera e-pénztárca szolgáltatóként számos nemzeti fizetőeszközben (pl. USD, EUR, stb.) vezet számlát beazonosított ügyfeleinek. A Paysera beazonosított ügyfelei a Paysera rendszerén belül díjmentesen indíthatnak utalásokat, attól függetlenül, hogy a kedvezményezett szintén a Paysera ügyfele, vagy csak a pénzösszeg érkezéséről szóló értesítőt követően regisztrál a szolgáltató rendszerében. Többnyire a banki kondícióknál jóval kedvezőbb díjakért a Paysera ügyfelei bankszámlákra is utalhatnak, és dombornyomott VISA bankkártyával is hozzáférhetnek e-pénztárcájukhoz. További információkért látogass el a szolgáltató honlapjára: www.paysera.com.

Ha nem készpénzes egy ügylet elszámolása, mit jelent a kód ellenében, a részben kód ellenében és a kód nélküli elszámolás?


Kódos elszámolás: a fizetett fél csak akkor kaphatja meg az ügylet ellenértékét, ha a fizető féltől kapott kódot az ügyletkötést követő 120 napon belül rögzíti a rendszerben. Részben kódos elszámolás: a fizetett fél mindenképpen megkapja az ügylet ellenértékének 25%-át, míg a maradék 75%-ot csak a kód (ügyletkötést követő 120 napon belüli) rögzítését követően. Kód nélküli elszámolás: a fizetett fél a fizető fél akaratától függetlenül megkapja az ügylet ellenértékét.

Milyen árfolyammal számolhatok, ha saját devizámban érdekel egy eltérő devizanemben megadott összeg?


Érdemes egy kereskedelmi bank által publikált árfolyamot megnézni, és az ott megadott szám körüli értékkel számolni. A nemzetközi pénzpiacon nem jellemző az 5%-ot meghaladó árfolyamváltozás pár napon belül, de ennél nagyobb változást sem lehet kizárni, különösen hosszabb távon. Ha egy ügylet devizaneme USD, és a felhasználó USD-t utal Paysera számlájáról USD-ben vezetett bankszámlájára, nem kell konverziós költségekkel számolnia. Ugyanez vonatkozik azokra az esetekre is, ha az előző mondatban szereplő USD-ket egy másik devizanemre cseréljük.

Milyen típusú bankkártyát fogad el az alkalmazás?


MasterCard, Visa, American Express.

Használat

Mi a különbség a felhasználói státuszok között?


Bárki szabadon kereshet a kiírások és a profilok között, továbbá megtekintheti azok teljes tartalmát, általános értesítéseket állíthat be, és igényei szerinti profilt alakíthat ki. 60 napnál nem régebben igazolt érvényességű bankkártyával a felhasználó a rendszer minden funkcióját használhatja, így például kiírásokat hozhat létre, licitálhat, más felhasználókat validálhat vagy pingelhet.

Kötelező regisztrálnom?


A kiírások és a profilok között kereséshez és a találatok megtekintéséhez nem. A többi funkció eléréséhez regisztrálnod szükséges.

Módosíthatok-e a kiírásomon?


A licitálási időszak kezdete előtt módosíthatod a Kiírásodat, azt követően nem, hiszen aki már licitált, az az általa megismert feltételek mellett licitált.

Törölhetem a kiírásomat?


Ha nem módosítod az alapbeállítást, a licitálási időszak vége előtt bármikor törölheted kiírásod.

Törölhetem a licitemet?


Erre nincs lehetőség.

Ha lejárt a hirdetésem, de nem járt eredménnyel, hogyan tudom a leggyorsabban újra létrehozni?


Keresd meg a lejárt hirdetésed, használd azt a funkciót, mellyel a korábbi kiírásból újat tudsz létrehozni, módosítsd az űrlapon a dátumokat, és küldd be a kiírást.

Hogyan értesülhetek engem érdeklő hirdetésekről?


Hozz létre egy Általános értesítési szabályt, vagy állíts be értesítést a konkrét kiírásra.

Hogyan léphetek kapcsolatba licitálóként a hirdetővel, vagy hirdetőként a nyertesekkel?


A nyertes-választást követően az alkalmazás mind a hirdetőt, mind a nyertes(eke)t e-mailben (vagy rendszerüzenetben) értesíti, mely tartalmazza a másik fél elérhetőségét.

Megnyertem egy licitálást egy teniszórára. Előfordulhat, hogy nekem kell fizetnem a pályabérlés felét, vagy akár az egészet?


Ha kapcsolódhat az ajánlathoz valamilyen költség, akkor ideális esetben a kiíró a kiírása Pénzügyek nevü fülén nyilatkozott a költség elosztásának módjáról. Ha a kiíírás például egy kínált teniszóra, ideális esetben megadta a kiíró, hogy a licitáló által ajánlott összeg a pályabérleti díjra is kiterjed, vagy csak a teniszoktatásra.

Hogyan működik a nyertes-választás?


A Kiírás létrehozásakor a Kiíró megjelölheti, hogy ő szeretné-e kiválasztani a nyerteseket vagy az alkalmazás döntsön helyette pénzügyi alapon. Utóbbi esetben az alkalmazás azokat a liciteket választja ki nyertesnek, amelyek pénzügyi szempontból a Kiíró számára a legkedvezőbb eredményt (legtöbb bevétel vagy legkisebb kiadás) hozzák.

Mennyi időm van a nyertes-választásra?


Ha olyan kiírást hozol létre, melynél a licit végén te választasz nyertest, akkor ezeket az időkorlátokat kell figyelembe venned:

A licit vége és az ajánlat lebonyolításának / szállításának legkorábbi kezdete közti idő A licitálási időszak lejártától számítva ennyi időd van a nyertes-választásra
max. 24 óra max. 15 perc
min. 24 óra & max. 48 óra max. 60 perc
min. 48 óra & max. 72 óra max. 3 óra
min. 72 óra & max. 168 óra max. 12 óra
min. 168 óra & max. 336 óra max. 24 óra
min. 336 óra max. 48 óra

Ha az alkalmazásnak kellett volna nyertest választania a beállítások alapján, de ezt nem tudta megtenni, a hirdető dönthet úgy, hogy mégis választ a licitálók közül?


Nem, mert matematikailag nem megoldható a kiírás létrehozása során a létszám / darabszám / mennyiség tekintetében megadott paramétereknek megfelelő licit(ek) kiválasztása. Ebben az esetben érdemes néhány módosítással újra létrehozni a Kiírást.

Mikor járok jobban, ha én választok nyertest, vagy ha a rendszer választja ki számomra?


Ez a kérdés csak akkor érint, ha Te hoztad létre a kiírást. Ha szubjektív szempontokat is érvényesíteni szeretnél, hagyd meg azt a lehetőséget, hogy Te döntesz a nyertes(ek)ről, ha pedig a pénzügyileg legkedvezőbb megoldást keresed, válaszd az Alkalmazás dönt opciót.

Mi a különbség a Kiíró által beállítható licitálási szabályok közt?


Kiíróként kiválaszthatod, hogy a kiírásodra milyen liciteket fogadjon be a rendszer. A ’Legalább induló áras’-t akkor válaszd, ha azt szeretnéd, hogy a licitálóknak a teljes licitálási időszakban lehetőségük legyen az általad meghatározott induló áras licit benyújtására. A ’Legalább a legjobb licittel egyező’-t akkor válaszd, ha azt szeretnéd, hogy az új licitek legalább olyan erősek legyenek, mint az addig kapott legerősebb licit.

Mit jelent egy másik felhasználó validálása?


A validálás arra szolgál, hogy egy általad ismert felhasználó profiljával kapcsolatban megerősítsd, hogy ez valóban az ő profilja. A validálás során a felhasználó email-címét vagy telefonszámát vagy Skype azonosítóját kell megadnod. Amennyiben a megadásra kerülő email-cím, vagy telefonszám, esetleg Skype azonosító megtalálható a profiltulajdonos által megadott elérhetőségek között, a validáció sikeres.

Mi az a pingelés?


Ezzel a funkcióval tudod jelezni egy másik felhasználó számára, ha szeretnéd, hogy létrehozzon egy kiírást.

Mit kell tennem, ha megosztanék egy kiírást a barátaimmal?


Csak megnyomod a megfelelő megosztás gombot a megosztandó Kiírás képernyőjén.

Mit jelent az, hogy az e-pénztárca tulajdonosa civil szervezet?


Fizetett félként dönthetsz úgy, hogy a Téged illető pénzt a saját pénztárcádba irányítod, vagy felajánlod egy általad választott civil szervezetnek.

Kínálok

Hogyan tudom értékesíteni a szolgáltatásomat?


Hozz létre egy kiírást, amiben megadod a szolgáltatásodat és az annak igénybevételéhez szükséges információkat (pl. helyszín, induló ár, licitálási időszak, elszámolás módja)! Érdemes ellenőrizni azt is, hogy van-e olyan keresleti kiírás a rendszerben, ami megfelel a kínált szolgáltatásodnak. Ha igen, arra is licitálhatsz.

Hogyan tudok eseményeket / szabadidős tevékenységeket szervezni?


Hozz létre egy kiírást, amiben megadod a kínált eseményt/szabadidős tevékenységet és az annak igénybevételéhez szükséges tudnivalókat (pl. helyszín, induló ár, licitálási időszak, elszámolás módja)! Érdemes ellenőrizni azt is, hogy van-e olyan keresleti kiírás a rendszerben, ami megfelel a kínált eseménynek/szabadidős tevékenységnek. Ha igen, arra is licitálhatsz.

Hogyan tudom kölcsönadni a tárgyaimat?


Hozz létre egy kiírást, amiben megadod a kölcsönzésre kínált tárgyat és a kölcsönzés feltételeit (pl. induló ár, licitálási időszak, elszámolás módja)! Érdemes ellenőrizni azt is, hogy van-e olyan keresleti kiírás a rendszerben, ami megfelel a te kölcsönzési ajánlatodnak. Ha igen, arra is licitálhatsz.

Hogyan tudom eladni termékeimet?


Hozz létre egy kiírást, amiben megadod az eladásra kínált terméket és az adás-vétel feltételeit (pl. induló ár, licitálási időszak, elszámolás módja)! Érdemes ellenőrizni azt is, hogy van-e olyan keresleti kiírás a rendszerben, ami megfelel az eladásra kínált terméknek. Ha igen, arra is licitálhatsz.

Keresek

Hogyan tudok szolgáltatásokat igénybe venni?


Keress rá, hogy van-e olyan kiírás a rendszerben, ami olyan szolgáltatást kínál, amire szükséged van! Győződj meg róla, hogy a kiírás feltételei megfelelnek neked (pl. elszámolási mód), majd licitálj! Ha nem találsz megfelelő kiírást, hozz létre egyet Magad, hogy tudjanak az igényedről!

Hogyan tudok eseményeket / szabadidős tevékenységeket keresni és azokon részt venni?


Keress rá, hogy van-e olyan kiírás a rendszerben, ami olyan szabadidős tevékenységet/eseményt kínál, amit keresel! Győződj meg róla, hogy a kiírás feltételei megfelelnek neked (pl. elszámolási mód), majd licitálj! Ha nem találsz megfelelő kiírást, hozz létre egyet Magad, hogy tudjanak az igényedről!

Hogyan tudok tárgyakat kölcsönözni?


Keress rá, hogy van-e olyan kiírás a rendszerben, ami olyan tárgyat kínál kölcsönzésre, amire szükséged van! Győződj meg róla, hogy a kiírás feltételei megfelelnek neked (pl. elszámolási mód), majd licitálj! Ha nem találsz megfelelő kiírást, hozz létre egyet Magad, hogy tudjanak az igényedről!

Hogyan tudok termékeket vásárolni?


Keress rá, hogy van-e olyan kiírás a rendszerben, ami olyan terméket kínál eladásra, amire szükséged van! Győződj meg róla, hogy a kiírás feltételei megfelelnek neked (pl. elszámolási mód), majd licitálj! Ha nem találsz ilyen kiírást, hozz létre egyet Magad, hogy tudjanak az igényedről!

Minőség, értékelések és ajánlások

Hogyan tudok referenciákhoz/ajánlásokhoz jutni?


Minden létrejött ügylet után lehetősége van az ügylet résztvevőinek a másik fél értékelésére. Minden (már mások által értékelt) felhasználó adatlapján látható a profil tulajdonos értékelése mind fizetett, mind fizető fél szerepkörben. Az értékelések részben gyorsan áttekinthető kulcsszavakból állnak, részben bővebb szöveges leírásokból.

Hogyan tudom a referenciáimat használni?


Minden (már mások által értékelt) felhasználó adatlapján látható a profil tulajdonos értékelése mind fizetett, mind fizető fél szerepkörben. Ezekre az értékelésekre a felhasználó bárhol hivatkozhat, reklámozhatja vele magát.

Hogyan győződhetek meg róla, hogy az ajánlott szolgáltatás minősége megegyezik az elvárásaimmal?


A megkötött ügyletekhez kapcsolódóan a résztvevőknek lehetőségük van egymás értékelésére. Az értékelés jól látható az adott felhasználó adatlapján, így azokat elolvasva támpontot kaphatunk a szolgáltatás várható minőségéről. A ’Kóddal’ és ’Részben kóddal’ elszámolású ügyletek esetében az elszámolás folyamata biztosítja azt, hogy a fizetett fél csak akkor juthasson a pénzhez (illetve annak nagyobb részéhez), ha a fizető fél ehhez hozzájárul.

Adományozás

Hogyan tudok egy civil szervezeten segíteni az alkalmazás használatával?


Ha pl. szolgáltatás nyújtójaként bevételhez jutnál (akár kiíróként, akár licitálóként), két klikkeléssel ki tudsz választani egy belistázott civil szervezetet, hogy a Neked járó pénzt inkább az ő e-pénztárcájukba utaljuk.

A nyertes licit(ek) összegének hány százalékát kapja meg a kiválasztott szervezet?


A teljes összeg, amelyre jogosult vagy, a civil szervezet e-pénztárcájába kerül.

Hogyan jutnak hozzá a jótékonysági szervezetek a nekik felajánlott összegekhez?


A pénzügyi elszámolás ugyanúgy zajlik, mintha Te kapnád meg a pénzt, csak ahelyett, hogy a Te e-pénztárcádba utalnánk az összeget, az a civil szervezet e-pénztárcájába kerül.

Hogyan kaphatok hivatalos igazolást az adományomról az adott szervezettől?


Az adományozó kapcsolatba léphet a civil szervezettel. A szervezetek számára átadásra kerül az az információ, hogy mely felhasználónak köszönhetően milyen összeghez jutottak.

Biztonság

Miért kell megadnom a személyes adataimat?


Személyes adataidat nem kötelező megadnod, de érdemes, mert minél több adatot adsz meg, kereséseid során annál relevánsabb eredményekhez juthatsz.

Miért fontos, hogy értékeljem azokat, akikkel volt már közös ügyletem?


Ha a felhasználók értékelik egymást, informatív kép alakul ki egy-egy felhasználóról, ami megkönnyíti az ügyletkötésekhez kapcsolódó nyertes-választást, illetve megfelelő szakemberek megtalálását.

Honnan tudom, hogy egy felhasználó megbízható?


A többi felhasználó által adott értékeléseknek köszönhetően pontosabb képet kaphatsz arról, hogy egy felhasználó mennyire bizonyul ideális választásnak.

Hogyan tudom értesíteni a többi felhasználót, ha nem tisztességes hirdetővel találkozom?


Az ügylettel kapcsolatban lehetőséged van értékelni a másik felhasználót. Az értékelésedet mindenki láthatja, az elérhető lesz a kérdéses személy publikus profiljáról.